Ocenianie i ulepszanie procedur prawnych: apel o wartości procesowe: [Evaluating and Improving Legal Processes A Plea for Process Values by Robert Summers] (Studia Prawnicze / The Legal Studies, 2021)
Niniejsze opracowanie zostało pierwotnie opublikowane przez UstawieniaRoberta S. Summersa w „Cornell Law Review”, tom 60, 1974 r., „Cornell Law Review”. Tłumaczenie za zgodą.  This work was originally published by UstawieniaRobert S. Summers in the „Cornell  Law Review” vol. 60. Translated with permission.