(untitled) (Studia Prawnicze / The Legal Studies, 2009)
Profesor Zbigniew Radwański, wybitny uczony i kodyfikator, prawnik cywilista, obchodził w 2009 r. jubileusz 60-lecia pracy naukowej. Twórczość Profesora Zbigniewa Radwańskiego, nadal aktywnego jako członek rzeczywisty PAN, Przewodniczący Komisji Kodyfikacyjnej Prawa Cywilnego oraz redaktor naczelny Systemu Prawa Prywatnego jest niezwykle bogata i inspirująca, nasycona refleksjami o charakterze metodologicznym i aksjologicznym, które mają doniosłość ponadczasową.