(untitled) (Studia Prawnicze / The Legal Studies, 2000)
Autorka artykułu charakteryzuje pojęcie podsłuchu oraz wyszczególnia jego rodzaje skupiając się na instytucji podsłuchu elektronicznego. Przedstawia stanowisko doktryny niemieckiej dotyczącej dopuszczalności stosowania podsłuchu elektronicznego w procesie karnym a także poza nim. Ponadto konfrontuje ze sobą stanowiska doktryny i funkcjonowanie przepisów w kontekście ochrony praw podstawowych chronionych konstytucją Republiki Federalnej Niemiec.