(untitled) (Studia Prawnicze / The Legal Studies, 2004)
Słowo „każdy”, użyte w art. 79 konstytucji powinno być interpretowane przez pryzmat tytułu II rozdziału Konstytucji i powinno się założyć, iż jest ono równoznaczne z pojęciem „człowiek”.