Kręte drogi kryminologii w Polsce: (Referat wygłoszony na sesji plenarnej podczas Kongresu Kryminologicznego, Kraków, 8–9 września 2022 r.) (Biuletyn Kryminologiczny, 2023)
Paper presented at the plenary session at the Congress of Criminology, Krakow, 8-9 September 2022.