Polskie problemy alkoholowe (Biuletyn Kryminologiczny, 1994)
PG gwałtownym wzroście w latach 1989/92 w 1993 r. spożycie alkoholu w Polsce utrzymywało się nadal na bardzo wysokim, nie notowanym w poprzednich dekadach poziomie.