Postępowanie z recydywistami w świetle projektu kodeksu karnego wykonawczego (Biuletyn Kryminologiczny, 1993)
Rzeczywistość penitencjarna potwierdza, że osoby powracające do przestępstwa stanowią podstawowy problem polityki penitencjarnej zarówno w Polsce, jak i w innych krajach.