(untitled) (Biuletyn Kryminologiczny, 1998)
„Dagens Nyheter’’ (, DN"), największa szwedzka gazeta poranna, przeprowadziła badanie mające na celu ustalenie, jakie grupy społeczne były najczęściej przedmiotem debat szwedzkiego parlamentu w ciągu jego ostatniej kadencji. Wyniki tego badania, opublikowane w „DN" z 11 czerwca 1994 r., są znaczące.