Recidivists-alcoholics Aged Between 35–41 Whose Delinquency Started Late (Archives of Criminology, 1972)
Publikacja posiada następującą strukturę:I. Stanisław Batawia: Problematyka wczesnego alkoholizmuII. Stanisław Szelhaus: Wyniki badań recydywistów alkoholików o początku przestępczości po ukończeniu 25 lat